Al voltant d’unes cent persones van ser a la plaça de Santa Anna, el passat dissabte dia 9  al migdia, responent a la crida que des la Unió Esportiva Mataró es va fer per protestar pel la suspensió de l’activitat esportiva de formació i per la impossibilitat de poder competir.

Malgrat les inclemències del temps –fred, pluja, vent…– la plaça de Santa Anna va reunir quasi un centenar de persones en una acció emmarcada dins la campanya ‘Ja n’hi ha prou’ de la qual la Unió Esportiva Mataró n’és una de les precursores. La convocatòria era a les 12 del migdia, i sobre ¼ d’1, dos jugadors de les bases de la UEM, Aina Jordà i Guillem Pifarré, van ser els encarregats de llegir el manifest.

Entre altres coses diu: que els clubs i entitats han fet un gran esforç per fer de la pràctica esportiva un espai segur adaptant-se a les normatives necessàries, invertint recursos a càrrec dels clubs; que no hi ha cap estudi que certifiqui que la pràctica esportiva organitzada sigui cap focus de contagi ni de propagació del virus; els entrenadors, esportistes i/o directius saben que els casos diagnosticats, els contagis i les quarantenes dins dels equips no deixen de ser testimonials i molt lluny de la d’altres àmbits. I que davant les mesures restrictives preses pel Govern de la Generalitat (i comparant-les amb les que s’han adoptat en d’altres activitats com els cinemes, el circ, els teatres, la restauració, el comerç o els actes religiosos …) constaten que és el sector més castigat, sense cap fonament, tal com s’ha exposat anteriorment, i per tant, criminalitzat. S’exigeix al Govern que escolti la veu de clubs i entitats de base i que deixi de prioritzar la veu dels lobbys privats del món de l’esport (complexes esportius, piscines, …) que només defensen els seus interessos empresarials, lluny de l’esport de base i associacionisme que tants cops aplaudeixen els polítics. Aquestes mesures arbitràries i el dany que s’està fent als clubs esportius, SENSE CAP SUPORT NI AJUDA, fan trontollar i posen en perill un dels tresors del nostre país. Encara s’hi és a temps, però fa falta respecte i ser escoltats.