El Tribunal Administrativo del Deporte (TAD) va emetre veredicte favorable a la Unió Esportiva Mataró en el contenciós que l’equip mataroní tenia amb el Joventut de Badalona, arran d’una alineació indeguda en partit de la 2a jornada de Lliga Femenina 2.

La Unió Esportiva ha hagut d’arribar fins a aquesta instància esportiva després que la Federació Espanyola de Bàsquet fes repetir, incomprensiblement, el partit que van disputar la UEM i la Penya en el qual aquests últims van fer una alineació indeguda.

Però anem als fets: el passat 22 de novembre el Germans Homs U.E. Mataró Femení Maresme visitava el camp del Joventut de Badalona en partit ajornat de la segona jornada de la Lliga Femenina 2. En aquell partit, la Penya va fer jugar la dorsal 8, Marta Oliver, que a la data en què s’havia d’haver jugat aquest partit no formava part de l’equip badaloní, ja que se la va fitxar en dates posteriors. En definitiva, alineació indeguda.

Des de la UEM es van denunciar els fets a la Federació Espanyola de Bàsquet que, per sorpresa nostra (i de gran part de la família del bàsquet), no va donar el partit per perdut a la Penya si no que va fer repetir el partit, al·legant que no hi va haver mala fe. Un escàndol en majúscules, vaja!! I no només això, sinó un fet que podia haver creat un perillosíssim precedent ja que des de la subjectivitat de la bona o mala fe es podrien anar fent repetir partits en tots els casos d’alineació indeguda.

Al final, però el TAD ha acabat posant les coses al seu lloc donant la raó al recurs presentat per la Unió i anul·lant la resolució que va permetre que es repetís aquell partit, que per cert vam haver de jugar el passat 27 de gener. Ara, el Comitè de la Federació Espanyola de Bàsquet ha de rectificar i donar els dos punts d’aquell partit a l’equip mataroní.