La Unió Esportiva Germans Homs va guanyar un cop més al seu rival de la ciutat, el Mataró Parc Maresme Boet, en el partit que decidia qui és classificava pels quarts de final de la Lliga Catalana EBA. El planter preparat per Charly Giralt va endur-se el derbi ciutadà del passat diumenge, dia 19, a l’Eusebi Millan, superant el Mataró Parc Maresme Boet (1-2) per 64-88.

En un nou concert des del perímetre, amb un total de 14 triples efectuats, els unionistes van lluir-se a pista taronja amb una anotació repartida, amb fins a 7 jugadors amb 9 o més punts. Per part local, el màxim artiller va ser David Romero, amb 19 punts.

Un parcial de 2-12 en els primers instants del partit ja va marcar la tònica del partit. Amb 3 dels 14 triples que van acabar anotant els grocs, ja es van començar a marcar les primeres diferències en el marcador. Els del Boet, però, retallarien distàncies per situar el 13-19 al final del 1r perídoe.

Un altre cop l’encert des de la llarga distància permetria als de Charly Giralt marxar en el marcador fins a posar-se 17 punts amunt (18-35), però un cop més l’orgull local faria que el lluminós es tanqués a la mitja part amb només 10 punts de diferència (28-38).

El tercer període va ser el que va tenir uns guarismes anotadors més alts -44 punts en total- en el que ambdós equips es van mostrar molt encertats. El 20-24 d’aquest parcial permetia augmentar una mica la distància en el marcador entre ambdós rivals.

L’inici del darrer període, però, va ser devastador: gairebé calcant l’inici del partit, un parcial de 2-13 va sentenciar el matx. Amb un 50-75 a mitjan darrer quart, els unionistes només van haver de contemporitzar el partit per mantenir a ratlla els taronges que ja no van inquietar en cap moment el conjunt groc.

Quarts de final

Els quarts de final, a partit únic, arribaran el 25 de setembre i tindran lloc al Pavelló Municipal de Salou (17.30h i 19.30h) i al Josep Mora de Mataró (16h i 18h) i les semifinals ho faran el 26 de setembre a territori salouenc (18:15h) i mataroní (18h). Els mataronins, enquadrats al Grup 8, encara esperen rival que sortirà del guanyador entre el  Barça i l’Hospitalet del Grup 2.