La Unió Esportiva Mataró-Germans Homs va perdre clarament el dissabte dia 16 contra el DM Group Mollet, en el partit corresponent a la jornada 6 del grup C4 de la lliga EBA. Resultat final, un 85-53 sense pal·liatius.

Si només ens fixéssim en les estadístiques, n’hi ha dues que expliquen de manera diàfana aquest resultat tan contundent: els rebots i el desencert dels de Charly Giralt en els triples. La primera, els rebots, va ser clarament favorable a l’equip local, el Mollet, que va capturar-ne més del doble que l’equip groc (53 per 26). 19 dels rebots de l’equip local van ser en atac, donant segones i terceres opcions per tornar a anotar, cosa que es va convertir en una sagnia per l’equip mataroní. L’altra dada, els triples -una de les armes dels del Maresme­­- també van ser una llosa ja que només es va arribar a un 22% d’encert (7 dels 32 llançats), cosa que també explica el baix marcador final dels de Giralt.

El partit, però, va començar amb un gran encert per ambdues bandes amb un marcador, amb només 5 minuts jugats, de 15-14 (si s’hagués seguit amb aquest ritme anotador el resultat final hauria sigut de 120 a 112). Però a partir d’aquí la pólvora mataronina va començar a mullar-se. Els de Mollet van ajustar la defensa que va començar a imposar-se clarament a l’atac mataroní. Fins a la mitja part, és a dir en 15 minuts, els grocs només van poder anotar 9 punts. Mentrestant els de Mollet -amb una forta defensa, jugades ràpides i ben trenades en atac, a més de la superioritat en el rebot- continuaven anotant amb facilitat. En aquests 15 minuts que els de Mataró van anotar 9 punts, els vallesans n’anotaven 28. 43 a 23 i partit pràcticament vist per sentència!

A la tornada dels vestidors semblava que els de Charly Giralt reaccionaven i aconseguien retallar una mica la distància en el marcador, però quatre triples consecutius del Mollet van esvair qualsevol esperança de remuntada. El 23-16 i el 19-14 del 3r i 4t quarts van certificar la clara victòria de l’equip del Vallès per 85 a 53.

Ambdós equips estaven empatats al capdavant de la classificació amb 3 victòries i cap derrota, de manera que la Unió Esportiva se situa ara en segona poisició del grup C4 de lliga EBA per darrere dels vallesans, que continuen amb una tarja impoluta: 4 victòries en 4 partits.