Benvolguts.

Des de la UEM us volem informar que posem a la disposició de tots  els jugadors /es el Servei Mèdic del club  pel  què fa a les  lesions  que puguin patir els/les  nostres esportistes.

El Servei Mèdic el formaran  el fisioterapeuta Marc Batlle i el doctor Xavier Coll especialista en medicina esportiva.

Donat que cada any les Assegurances de Cobertura mèdica són més cares, hem decidit que aquest any tots els nostres esportistes que durant la temporada presentin qualsevol lesió hauran de fer-ho saber  al Servei Mèdic del club i des d’aquí es farà l’assistència corresponent, derivant si cal a l’esportista a un centre Mèdic que tingui concert amb l’Assegurança Mèdica per si cal realizar proves complementàries o bé algún tractament de fisioteràpia intensiva i específica.

La Companyia Asseguradora Mèdica aquest any és  ALLIANZ

Per tant, quan un esportista pateixi una lesió haurà de comunicar-ho, ell mateix o l’entrenador  en primer lloc,  o bé al nostre fisioterapeuta Marc Batlle o bé al nostre Metge Xavier Coll i a partir d’aquí es valorarà l’actitut terapéutica a seguir.

Hem disenyat un petit protocol d’Actuació
PROTOCOL A SEGUIR EN CAS DE LESIÓ D’UN ESPORTISTA

Ex Esquinços i contusions lleus, sobrecàregues musculars…      

Ja sigui durant l’entrenament o després del partit  si un jugador/a es lesiona, l’entrenador o bé el delegat de l’equip es posarà en contacte amb els responsables del  Servei Mèdic i aleshores es seguiran les indicacions que  calgui en funció de la lesió.

 

Les opcions en cas de patir una Lesió Lleu,  són dues:

En cas que sigui una lesió lleu, probablement es podrà visitar un dia d’aquella mateixa setmana  al Pavelló Josep Mora quedant prèviament. Normalment l’Horari de Visita Mèdica serà els Dilluns de 17.30 h a 19.30 h al Pavelló Josep Mora, tot i que en algun cas es pot visitar algun altre dia quedant prèviament.

Si aquesta patologia és subsidiària de realitzar alguna Prova Complementària , aleshores caldrà seguir els  els protocols de la Federació Catalana de Bàsquet., que són:

COL.LECTIU  A : Cadets, Infantils, Pre infantils, Minis, Preminis i Escoles de Bàsquet si Competeixen. 

PÒLISSA 037523356 (Grup 1)

 

COL.LECTIU  B :  Sèniors, Sub 25, Sub 21, Juniors, Entrenadors, Delegats, Directius. 

PÒLISSA 037520743 (Grup 1)   

 

NENS D’ESCOLA DE BÀSQUET sense Competició Oficial.  

PÒLISSA 037523356 (Grup 2)

 

Després de la primera visita en el club:

En primer lloc caldrà anar a la Secretaria del Club  ( Horari de Dilluns a Divendres  de    17.30 h  h a 20 h ) per Obrir Expedient.  Aquest Expedient, caldrà descarregar-lo i Signar-lo obligatròriament el Jugador i aleshores  s’enviarà  a una plataforma via mail i després d’analitzar l’Expedient es donarà resposta al jugador federat. Es donarà un Numero de Referència i un Telèfon de Contacte. Pot trigar entre 1-2 dies.

El Jugador o els pares en cas de que sigui menor hauran de trucar a aquest telefon de Contacte ( Companyia Allianz ) i ens demanaran el numero de Referència que ens hagin donat amb anterioritat, i aleshores ens preguntaran sobre la lesió i al centre mèdic on ens volem visitar. Posteriorment ens demanaran una adreça de correu electrònic on ens enviaran el full d’autorització per poder anar a visitar-nos al Centre mèdic Escollit.

La intenció dels Serveis Mèdics del Club  és fer  Prevenció, Control ,  Seguiment  i Tractament de totes les lesions que es puguin produir durant la temporada.

Tota lesió greu 

Sospita de fractura , Esquinç greu,  Traumatisme cranial sense pèrdua de coneixement, ferida important, haurà de ser tractada com a tal. 

En aquest cas a part de comunicar-nos-ho als Serveis Mèdics, el jugador o els pares en cas de que sigui menor trucaràn al Telèfon d’Assistència 24 h: 902 102 687

En aquesta trucada s’ens demanarà el Numero  de Pòlissa

Jugados de Premini fins a Cadet  ( inclosos ) i Nens de l’Escola de Bàsquet que facin Competicions Oficials:   

PÒLISSA  037523356  (Grup 1)

 

Jugadors Seniors, Juniors, Sub 21 i Directius:  

PÒLISSA 037520743  (Grup 1)

 

Escoles de Bàsquet Sense  Competició Oficial: 

PÒLISSA  037523356  (Grup 2)

 

Àrbitres:  Num Pòlissa: Companyia National Suise

 PÒLISSA   112000564

Es comunicarà la Lesió ( com s’ha produït, on….) i ens derivaran a un Centre Mèdic Concertat per tal de poder-nos assistir

Posteriorment el Federat haurà d’anar a secretaria del Club per tal d’Obrir Expedient igual com en el cas de Lesió Lleu.

URGÈNCIA VITAL

NOMÉS EN AQUEST CAS ES PODRÀ ACUDIR DIRECTAMENT AL CENTRE SANITARI MÉS PROPER.  ALESHORES ES TRUCARÀ AL 112  DES D’ALLÀ ON ENS TROBEM I ELLS S’ENCARREGARAN DE FER EL TRASLLAT.

NOTA IMPORTANT

La Companyia Asseguradora ALLIANZ ens demana a tots els Clubs que perquè s’Autoritzi l’Emissió del Comunicat d’Accident des de Secretaria del club,  el Federat caldrà que aboni la quantitat de  8 euros en cas de que sigui una Lesió Lleu  de caracter Ambulatori  o bé 20 euros en cas de que sigui una Lesió Greu.  Tots aquests diners que es paguin per aquest concepte aniran a una bossa comuna que s’utilitzarà per pagar part de l’Assegurança Esportiva de la temporada 2016/17-

NOTA DE LA FCBQ

” Tal i com es va informar en l’Assemblea General de 13 de juny, aquesta FCBQ ha estat negociant amb diverses companyies per tal que donin cobertura als accidents esportius dels federats d’acord amb el Reial Decret 849/1993 de 4 de juny amb les millors condicions i preu possibles.

És conegut que degut a l’alta sinistralitat de la temporada passada les companyies han fet unes cotitzacions molt a l’alça, fet que no ha permès continuar amb la companyia MAPFRE donat que aquesta cotitzava a 125€ federat, això ens ha obligat ha fer modificacions en els protocols d’actuació en cas d’accident i a la implementació del comunicat d’accident de pagament incorporant la descàrrega del mateix mitjançant l’aplicació de llicències.

El comunicat d’accident podrà ser d’Urgències (20€) o bé Ambulatori (8€). Tots els diners que es paguin per aquest concepte aniran a un bossa comuna que s’utilitzarà per pagar part de l’assegurança esportiva de la temporada 2016/17.

Finalment us comuniquem que l’FCBQ ha arribat a un acord amb les companyies indicades més avall per tal que donin cobertura a l’assegurança esportiva obligatòria 

¿Parlem?
Tens preguntes? | Parla amb nosaltres
Necessites ajuda? Xateja amb nosaltres a Whatsapp
Ana Palaus
Suport Socis
Estic Online
Joana Capdevila
Carnet de Soci
Estic Online
Robert Fabregas
Sponsors
Estic Online